lauantai 30. heinäkuuta 2016

Ti 26.7, keikkailu jatkuu

Tiistai 26.7.16

Aamumme valkeni virkistävän vapaapäivän jälkeen väsynein tunnelmin tyttöjen puolella, sillä he päättivät pestä pyykit yöllä toisin kuin pojat olivat fiksuja ja tekivät saman asian jo edellisenä aamuna.

 Aamu oli poikkeuksellisesti kiirettä täynnä sillä melkein heti aamupalan jälkeen oli hypättävä bussiin ja matkamme alkoi kohti Cherokee-intiaanien reservaattia. Reservaatissa saimme mahdollisuuden tutustua heidän elämäänsä ja historiaansa niin museossa kuin 1700- luvun tyyliin rakennetussa reservaattikylässä. Kylässä saimme opastetun kierroksen, jossa meille esiteltiin intiaanien elämään. Kierroksen jälkeen olisimme päässeet näkemään taisteluesityksen, mutta tiukan aikataulun vuoksi se jäi meiltä väliin. Museossa pääsimme kuulemaan Cherokee-intiaanien kansantaruja.

Ennen ruokaa tutustuimme siis Cherokee-intiaanien elämään luontokierroksella ja keikkamme jälkeen menimme museoon, jossa näimme yli 8000 vuotta vanhoja esineitä (lähinnä kivisiä). Asiaa oli hyvin vaikea ymmärtää, sillä oli aivan epätodellista, että niin vanhat esineet olivat säilyneet ehjinä. Esineiden lähettyvillä piti olla hyvin varovainen eikä mihinkään saanut koskea jottemme rikkoisi mitään, sillä vakuutuksemme tuskin riittäisi korvaamaan esineitä.


Näiden kahden kierrosten välillä oli lounastauko, jolloin meillä oli myös esitys. Meidän lisäksemme tilaisuudessa esiintyi ennen ruokailua Japani. Ruoka oli tavallista friteerattua kanaa ja Cherokee-intiaanien  perinteistä papujauhopihviä ihrakastikkeen kera. Kun olimme saaneet syötyä oli aika tanssia Karjalainen yhteisohjelma. Esiintyminen oli mahtavaa, sillä ensimmäistä kertaa yleisönä toimi Folkmootin henkilökunta ja tanssijat muista maista.


Museokierroksen jälkeen (joka jäi kesken) tulimme vauhdilla takaisin koululle syömään, sillä toinen esitys odotti tanssijoitaan. Ruokailu oli todellakin vain pikainen käynti koululla, sillä kerkesimme olla vain 30 minuuttia paikallaan. Tässä vaiheessa päivää väsymys alkoi jo hieman painaa, mutta ruoka piristi porukan taas tanhukuntoon. Syötyämme hyppäsimme bussiin, joka kuljetti meidät esiintymidpaikalle. Paikalle päästyämme pidimme pihalla pikaiset paikkojen tsekkaus-reenit, jotta olisimme valmiita keikalle. Keikka meni hyvin lavan pienuudesta huolimatta. Matkamme koululle alkoi hyvillä mielin. Matka oli kestänyt ehkä 5 minuuttia, kun laulu alkoi raikaa bussissa numero 8104. Kuskimme Teuvo (eli Paul) ilahtui asiasta hyvin paljon, sillä hän on huomattavasti suomalaisten kansanlaulujen ystävä. Teuvo antoi meille kaikille todella hienot kaulakorut, jotka hän oli ostanut Cherokee-museon kaupasta.


Illalla oli japanilaisten vuoro opettaa meille pala heidän kulttuuriaan iltaohjelman kautta. Opimme muutaman perinteisen tanssin ja saimme osallistua tavallisiin japanilaisiin leikkeihin. Ville pärjäsi leikeissä yllättävän hyvin ja sai palkinnoksi japanilaisten paidan ja huivin.Ville, Osku ja Emma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti