tiistai 19. heinäkuuta 2016

Su 17.7. Lähtöpäivä

Tuntui niin hurjalta, että lähtöpäivä oli vihdoin käsillä yli vuoden odottamisen jälkeen! Ylipapitar oli suuressa viisaudessaan päättänyt pitää lauantain meille vapaapäivänä pakkaamista varten, mutta silti osalla taisi pakkailut venähtää perinteisesti lähtöä edeltävälle yölle, ja reissuun lähdettiinkin hyvin eripituisin yöunin. Lähtö oli tuttuun tapaan matkakeskuksella, jossa meillä oli ennenkuultua suurempi saattajajoukko meitä matkaan lähettämässä. Matkalaukkujen määrä oli uskomaton, mutta kaikki saatiin kuin saatiinkin pakattua bussimme perässä matkanneeseen peräkärriin, ja niin oltiin valmiina lähtöön. Vielä viimeiset yhteiskuvat ja halit saattajille (Kirjavilla oli saattajien puolesta vähän hiljaisempaa..) ja sitten jo kiivettiin bussiin perhosten lepattaessa mahassa. Kyllä taisi muutamalla saattajalla silmännurkat kostua, kun todettiin että elokuussa nähdään!
Hyvässä seurassa matka sujui joutuisasti, ja lappeenrantajoukko piti tiiviisti viestiyhteyttä myös ulkkareihin. Pukarossa pidettiin pieni kahvitauko, ja pian oltiin perillä lentokentällä. Kentällä kohdattiin koko matkajoukon kanssa. Jos joku vielä kotona tuuletti kevyttä matkalaukkua, niin viimeistään Merjan jakaessa ennätyksellistä viemisten määrää meidän kaikkien matkalaukkuihin alkoi kilorajat jännittää itse kutakin! Saimme kuitenkin tasattua laukut sallittuihin painorajoihin, ja sitten lähdettiin tsekkaamaan laukut ruumaan. Turvatarkastuksen läpi, kansainväliseltä puolelta passitarkastuksiin ja hups - kohta oltiin portilla katsomassa miten ruudulla komeili matkakohteemme - New York!


Lentokoneeseen asteli positiivisen jännityksen ja onnellisen odotuksen vallassa oleva joukko. Istumapaikkoja ei onneksi tarvinnut etukäteen panikoida, kiitos luottomatkanjärjestäjämme Pirjon, joka oli meidät ennakkoon paikoittanut vierekkäin ja peräkkäin istumaan, tanhuryhmälle sopivasti parijonoon siis. Selkeästi meille sopii nää pitkät mannertenväliset lennot: isossa koneessa kyyti oli ihanan tasaista ja sujuvaa, ruoka oli hyvää, ja viihdykettä löytyi, kelle elokuvien ja sarjojen, kelle silmälappujen alla omien ohjelmien muodossa. Viidakkokirja taisi pyöriä puolen ryhmän ruuduilla. Pilvinen sää vaikeutti maisemien katsomista, mutta saimme silti ihailla pilkahduksia Islannin jäätiköistä ja Grönlannin kohdalla pilvipeitteen läpi pilkottavia vuorenhuippuja. 8h 40min matka tuntui hujahtavan ennätyksellisen nopeasti!


Laskeutuessa lähestyvän New Yorkin metropolin ihaileminen ilmasta käsin alkoi konkretisoida, mihin ollaan lentämässä baseball-stadionien, ruutukaavakatujen ja säntillisten asuinalueiden vilistäessä alla. Laskeutuminen sujui pehmeästi, jonka jälkeen kone rullaili pitkät pätkät kiitoratoja pitkin, mm. yhden moottoritien yli, ennen saapumistamme JFK:n lentokentälle. Kentällä meitä vastassa oli tullitarkastus, jossa kyseltiin yhdeltä matkan tarkoitusta, toiselta huumeiden käytöstä, ja kaikilta otettiin jokaisen sormen sormenjäljet ja kasvokuva talteen ennen maahan päästämistä. Saatiin kaikki matkatavarat ilman ongelmia, ja lähdettiin selvittämään kyytiä hotelliimme Brooklyniin. Meno oli hieman kaoottinen kun myö kaikki laukkuinemme lähdettiin järjestäytymään takseihin, mutta kaikki sujui kuitenkin hyvin, ja pääsimme (hieman laukut sylissä ja tiiviissä tunnelmissa) tilatakseilla hotellille. Reilun puolen tunnin matkalla ehdimme nähdä monenlaisia asuinalueita, ja joistakin lähiöistä tuli ihan muiden maiden reissut mieleen, mutta näky punaisesta vesipostista suihkuavassa vedessä leikkivistä lapsista oli kyllä perinteisen idyllisen amerikkalainen. Saatiin jo pienet ensivilkaisut myös Manhattanin suuntaan!


Hotellimme oli siisti ja meidät vastaanotettiin hyvin. Säädimme vielä pikkuisen huonejaoissa, ja sen jälkeen lähdimme etsimään lähialueelta iltapalaa, jota meille tarjosivat KFC, Subway ja Dunkin' Donuts. Kirjavat kävivät vielä pikkuisen kävelemässä lähialueella Kimurantin lähdettyä jo hotellille nukkumaan. Yritimme vielä etsiä hyvää näkymää rannalle, sillä katujen välistä näkyi jo ensimmäinen silmäys Vapaudenpatsaaseen, mutta rannassa oli teollisuusaluetta näköalan tiellä, joten tyydyimme kiepahtamaan lähikaupan kautta hotellille nukkumaan. Illan viimeiset kukkujat olivat Suvi ja Merja, jotka vielä suunnittelivat New York-ohjelmaa ja selvittivät kulkuyhteyksiä valmiiksi aamua varten. Nukkumaan käytiin väsynein mutta odottavin tunnelmin, suunnitteilla oli aika huikeita nähtävyyksiä seuraavien päivien varalle...

Ensimmäisen päivän kirjaili teille Suvi ja Merja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti