maanantai 25. heinäkuuta 2016

Paraatipäivä 23.7.


Aamumme alkoi tavallisesti aamupalalla. Tänään saimme jopa toivomaamme puuroa pienellä jenkkiläistwistillä. Sitten alkoi valmistautuminen paraatiin ja tapamme mukaan kiirehän siinä tuli. Kiireestä huolimatta ehdimme Teuvon bussiin suomen liput mukana. Bussissa tajusimme, kuinka kauniina olimme, kun kaikilla oli pyhikset ja johannekset päällä.



Päästyämme paraatipaikalle odottelimme hetken, että kaikki olisivat valmiina ja kertailimme avokatrillin vuoroja. Lähtöä odotellessa saimme kuulla, että vettä olisi tarjolla vasta paraatin päätepisteessä. Neljän tunnin kulkueista kokemusta omaavat kirjavat muuttuivat heti janoisiksi. Onneksi tämä paraati ei ollut niin pitkä, vaikka kuuma olikin.



Paraatissa oli niin mukavaa, oi jospa oisitte saanut olla mukana. Yleisö oli aivan ihana: he vilkuttelivat, taputtivat ja olivat kovin otettuja nähdessään meidät. Laulu raikui kauniisti, koska torvia ja rumpuja ei ollut liian lähellä. Tanssimme Avokatrillia sekä Jaalallaa ja hauskaa oli. Erityisesti avokatrillin tanssiminen tuntui upealta, kun kaikilla oli kansallispuvut päällä. Bändimme Käenkujan Studio Orchestra from Sörnäinen piti yllä hyvää menoa ja meininkiä koko kulkueen ajan. Saimme tanssia alamäkipolkkaa heidän tahtiinsa. Paraatin jälkeen tapasimme suomalais-jenkkiläis pariskunnan, jotka kyselivät meiltä paljon kaikenlaista ja kertoivat meille myös itsestään. Kaiken jälkeen palasimme Teuvon kyydillä Folkmoot Centerille syömään.



Torkuimme tovin ja pistimme puvut päälle: osalla pyhis, osalla fereesi, osalla ryssä, osalla Johannes ja osalla siirtolaiset. Tässä pukujen kirjossa kävelimme seuraavalle keikkapaikalle Teuvo peräsämme. Tämä keikka olikin erilainen kuin muut. Esiinnyimme lasten festareilla ja pikku keikan jälkeen pääsimme tanssimaan ja leikkimään lasten kanssa. Opetimme heille pukkileikin, senin ja huutonkatrillin. Puheenjohtaja Sonja pääsi vetämään tukkia. Aikuiset ja lapset olivat kaikki innokkaasti täysillä mukana. Myös aiemmin tapaamamme pariskunta oli mukana tanssimassa. Kimurantin pojat saivat nopeasti uusia kavereita pikkupojista, joiden kanssa he leikkivät ja juoksivat pihalla opetustuokion jälkeen. Meistä tuli myös julkkiksia yhdelle pienelle tytölle, joka keräsi kaikilta nimmarit vihkoonsa. Ennen kuin palasimme Folkmoot Centerille näimme lavalla pieniä vaaleanpunaisia tyttöjä pyörittelemässä pyllyjä kuin suuremmatkin supertähdet.



Vihdoin saimme laittaa tavalliset vaatteet päälle ja kimurantin tytöt hyödyntivät tilanteen laittamalla vielä hiukan parempaa päällensä. Ja sitten pääsimme shoppailemaan Waynesvillen söpölle pääkadulle. Matkaan tarttui lahjoja ja lisäkiloja, kun lähes kaikki keskittyivät juomiin ja jäätelöihin. Pääkadulta löytyi ihastuttava joulukauppa, jossa kävimme ihmettelemässä ja hassuttelemassa. Teuvon tuotua meidät takaisin osa jatkoi shoppailua vielä lähialueella ja osa suuntasi suoraan syömään.



Mahat täynnä lähdimme taas keikkaamaan. Tällä kertaa Teuvo vei meidät paikallisen Collegen lavalle. Ennen keikkaa osalta kirjavista lähti lapasesta ja he perustivat Dance Ensemblen nimeltä The Umbrellas, loivat upean koreografian, jota Misty Horizon säesti kauniisti soivalla tulkinnallaan kappaleesta Singing in the Rain. Koetanssien jälkeen myös Lauren Rainbow pääsi koeajalle ensembleen luvattuaan maat ja taivaat. Tämän hassuttelun jälkeen oli hyvä pöhinä lähteä vetämään Siirtolaisten revanssikeikka. Keikalla olikin hyvä tunnelma ja sopivasti vauhdikas musiikki. Keikan jälkeen jäimme katsomaan loppukonserttia, jotta talkooväki ehti valmistella USAn ja Cherokeen late nighteria majoituskoululla.




Keikan jälkeen valmistauduimme illanviettoon. Osa oli rättipoikkiväsyneitä ja jäivät nukkumaan, kun osa lähti katsomaan menoa ja meininkiä. Vauhtia riitti kun ilta alkoi oppaiden omalla tanssilla Justin Timberlaken biisiin Can’t Stop The Feeling. Oppaat vetivät erilaisia kisoja ja meiltä oli tietysti hieno edustus mukana kisaamassa. Kisailun jälkeen alkoi zumbahetki, jossa saatiin hikikarpalot otsalle ja lantio liikkumaan. Sen jälkeen musiikki pauhasi ja kaikki tanssivat yhdessä. Dominit ja Texmexit valtasivat tanssilattian ja loputkin meistä päätettiin lähteä pitkän päivän päätteeksi nukkumaan. 


Tämän päivän teille tarinoi Emmi & Iida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti