torstai 28. heinäkuuta 2016

Su 24.7. Karkin synttäripäivä

Aamu alkoi ihanalla synttärilaululla, joka toimi herätyksenä Karkille. 16-v synttärit lähti hyvin käyntiin! Sitten oli luvassa synttäriaamiainen, jonka kruunasivat pannukakut. Aamupalaa seurasi ripeä hiusten letitys ja ahkera treenaaminen auditoriossa. Tänään esiintyisimme kirkossa ja ohjelmassa oli Kimurantin poikien debyyttiveto Siirtiksestä sekä Öitsit. Jännityksenä oli, miltä musiikit kuulostaisivat, mutta ongelma ratkesi, kun Jussi löysi hylätyn hevosenkengän ja kalistimen, Suvi taas keksi rummuttaa matkalaukkua. Ja niin syntyi uusi uljas komppiryhmä täydentämään bändiämme Käenkujan Studio Orchestra from Sörnäinen. Bändiä täydensi myös kaunisääninen Lassi-poika.Treenien välissä seurasi toinen synttäriyllätys omalta host-perheeltämme: synttärisankari sai amerikkalaiseen tapaan ilmapallon sekä lempikahvinsa Caramel Cappuccinon Starbucksista kera suklaapatukan! Lisäksi saimme majoituskoululle erityisesti iltaa varten leivotun kokosuklaisen herkkukakun. Onnellinen synttärisankari kulki ympäri koulua ilmapallonsa kanssa.


Sitten lähdimme kirkkokeikalle. Ennen esiintymisiä seurakuntasalissa järjestettiin paneelikeskustelu kolmen kirkossa esiintyvän maan kesken. Paikalla olivat siis Suomi, Ranska ja Dominikaaninen Tasavalta. Jokaisesta maasta paneelissa istui yksi edustaja vastailemassa parhaan taitonsa mukaan kysymyksiin koskien omaa kulttuuriaan ja valtiotaan. Myös ilmastonmuutos puhututti. Suomen edustajana toimi Marja.Seuraavaksi alkoi konsertti sisällä kirkossa. Lava oli pyöreä, pieni ja sisälsi myös kiviportaikon ja saarnatuolin. Haasteita siis riitti, mutta niistä selvittiin! Kimurantin poikien ensimmäinen Siirtis-keikka oli erittäin onnistunut, pienistä mokista ja tilasta huolimatta. Järjestävä taho jopa kuvasi osan keikasta ja postasi sen virallisille tapahtumansivuille. Öitsit oli upea ja Kylä vuotti sai yleisön herkistymään. Bändi täydensi loistavasti kokonaisuutta ja akustiikka oli huikea.Keikan jälkeen pääsimme uimaan! Vaikka ulkona oli yli 30 astetta lämmintä, niin vesi oli aivan jäätävää. Uimapaikkana toimi pieni joki, joka sai alkunsa Sumuvuorilta ja oli kirkasta ja kylmää. Maisemat olivat kuitenkin upeat ja viilennys tervetullutta.Uiminen kesti sen verran kauan, että kun palasimme majoituskoululle, oli ruokatarjoilu jo loppunut. Onneksi keittiön tädit avasivat linjaston uudelleen ja saimme hyviä tortilloja. Tässä vaiheessa synttärisankari vietiin puskaan, jossa Vaahtisten tytöt antoivat hänelle ensimmäisen lahjansa. Paketista ilmestyi ihana kuusenkoriste balleriina. Sillä aikaa muu jengi tohisi aika vauhdilla ruokasaliin synttärikoristeita, kattoi pöydän kauniiksi ja laittoi kakkuun kynttilät.

Karkki vietiin takaisin sisään, jossa hän luuli ruokansa yhä odottavan häntä, mutta ruokalassa odottikin kunniakuja, joka johti hienosti koristellun synttäripöydän ääreen. Sitten juhlittiin porukalla Karkin Sweet Sixteen-kemuissa. Kynttilät neitokainen puhalsi tyylikkäästi ykkösellä sammuksiin. Myös muita lahjoja jaettiin: KimuranttiKirjavat oli hankkinut lauantaina lasten karnavaalitapahtuman markkinoilta rannekorun, joka oli tehty vanhojen hopealusikoiden varsista. Myös oppaat olivat tehneet kortin ja bändi toi kukkia päivänsankarille. Kakkukahvit kestivät tunteja ja puhumista riitti.Ilta huipentui vielä Ranskan Late Nightiin. Tarjolla oli viiniä, patonkia ja luumukakkua. Tanssit oli tosi kivoja ja ranskalaistyylisiä. Ilta oli erittäin onnistunut, koska se oli erittäin ranskalaisten näköinen, tarpeeksi rauhallinen, mutta silti vauhdikas. Ilta oli perinteisempi ja meistä mukavampi, kuin USA:n bile-ilta. Lisäksi kukaan ei varastanut showta, toisin kuin jenkkien illanvietossa, jossa latinot valtasivat stagen taidonnäytteillään. Pitkän ja onnistuneen päivän jälkeen uni maittoi kaikille.

Päivän teille tarjosivat: synttärisankari Karkki ja kv-panelisti Marja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti