maanantai 27. lokakuuta 2014

Maanantai Meksikossa

Tervehdys


Kolmas aamu Meksikossa valkeni kuudelta koko kaupungin herattavaan iloiseen rumpujen ja torvien aamusoittoon! Huomenta maailma!! Jannitys jatkui helikopterin porratessa hostellin ymparilla. Aamista nautittiin totuttuun tapaan kolmannessa kattauksessa klo 0900. Aamupalan jalkeen lahes koko talollinen tanhuvakea siirtyi reenamaan ja myo loydettiin oma soppemme kahdeksannen kerroksen sundeckilta, saattoi niskahieman palaa. Bandimme Mafioso forte fortissimo oli pakotettu kevennettyyn kokoonpanoon flunssatapauksen vuoksi, Raisa jai loppupaivaksi huilaamaan hostellille.


Käsityötorilla oli kitarapajoja, kielitaiteilija Asikainen tunnusteli.

Treenin jalkeen paasimme hartaasti odotetulle torireissulle! Brasilialaiset olivat lahdossa torille oppaamme Davidin kanssa, ja nopeasti toimimalla ehdimme reissuun mukaan. Siirryimme merkadolle paikallisella metrolla: vaikkei ollut ruuhka-aikakaan, niin kylla porukkaa riitti! Ketaan ei silti ryostetty vaikka eka kerta Meksiko cityn metrossa hiukka jannittikin. Torilla oli hyva meininki: kyseessa oli rakennettu tori, joka oli siisti ja mukava,eika ihmisiakaan ollut paljon liikkeella. Shoppailu oli siis oikein hauskaa ja paljon pussukoita ja tuliaisia loytyi!Hostellillatarjoiltiin tahan asti maittavin pastalounas! Kirjavat teki nopeat keikkavalmistelut, puvut ylle ja pikana bussiin. Talla kertaa matkustimme yhdessa venalaisten kanssa ja matka todella sujui yhdessa lauleskellen. Kansojen valinen yhteisymmarrys oli kaunista seurattavaa kun linja-autollinen kansanperinteen harrastajia lauloi Uralin pihlajaa kahdella eri kielella.Esiintymislava oli viihtyisassa puistossa kaupunginosassa joka oli lahella Frida Cahlon museota. Kaikki ryhmat osallistuivat kulkueeseen joka kiersi puistoalueella kutsuen ihmisia seuraamaan showta. Myo paastiin jotakuinkin samalla vauhdilla lavalle silla esiinnyimme toisena. Yleisoa oli katsomossa yllattavan sankasti ja hyohan syttyivat, Kalenat kannon nokassa toimii talossa ja puutarhassa! Valitettavinta oli ettemme voineet jaada seuraamaan muiden ryhmien esityksia, koska paluukuljetukset oli porrastettu ja jouduimme lahtemaan valittomasti. Onneksi eilisessa gaalassa nahtiin kaikki festivaalin ryhmat esityksineen.

Hostellilla nautimme  illallisen jonka jälkeen Kirjavien tytöt jatkoivat vielä shoppailua kotikadullamme sijaitsevassa vaatekaupassa. Pikashoppailu oli ohi ehkä puolessa tunnissa ja aika käytettiin tehokkaasti: keskimääräinen ostettujen vaatteiden lukumäärä oli ehkä 2-3. Tänäiltana Merja sai vihdoin selville hieman loppuviikon ohjelmaa (aiemmin olimme edenneet päivä kerrallaan vailla tietoa tulevaisuudesta) joten palaveerasimme hetken. Sitten olikin hyvä lähteä juhlistamaan yhdessä Meksikossa oloa paikalliseen kuppilaan. Nostimme maljat kotikadun kattoterassilla. Salut!


Tämän päivän jälkeen voisi todeta, että Meksikossa oleilu alkaa hiljalleen löytää uomansa ja päivärytmi tuntuu jo tutulta. Aamupäivät ovat yleensä vapaata ja silloin voi suunnitella erilaisia retkiä ja muuta aktiviteettia. Iltapäivisin on edessä siirtyminen keikkapaikalle, kulkue, keikat sekä paluu hostellille.

Terveisin L&M ( Lassi ja Marja)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti