lauantai 25. lokakuuta 2014

1. päivä: Keikkatili avattu

Hyvinnukutun yönkin jälkeen herättiin tiiviissä tunnelmissa, huoneitten kaaos ei ollut hellittänyt. Hyvät pitkät yöunet tosin vähän jo auttoivat sietämään ahtautta. Lähdettiin ensin aamupalalle, ja päätettiin setviä huoneasiat myöhemmin. Aamupala oli sokeripitoinen, makea ja maittava vaan ei varsinaisen täyttävä. Sokeripöhnässä oli kumminkin hyvä lähtee treenaamaan päivän keikkoja varten, pojat intoutu jopa kiipeilemään kattopalkeissa. Lumperinjätkiä laulettii muutamaan otteeseen, saatiin lahtarit, lintsarit kiilat ja koukut kohalleen. 

Aamuahtaita tunnelmia


Hostellin aula

Keikkabussissa
Treenin jälkeen alkoi suomalainen kiire, kun piti laittaa keikkatavarat valmiiksi ja yrittää ehtiä meikata ja letittää puolessa tunnissa. Kun saatiin hurjalla säädöllä itsemme valmiiksi ja ala-aulaan oottamaan, saatiin kuulla, et puvut pitäis olla päällä eikä pukupusseissa, niinku meillä. No eikun takas ylös ja säätämään lisää, vaihettiin puvut käytävässä ku ei ees yritetty mahtuu huoneisiin. Pööpöiltiin hetki pihalla ja etittiin bussi numero kolmosta, johon sitten loikattiin kyytiin kaikkine kapsäkkeinemme ja trio Mafioso Forte Fortissimon soitinten kera. Bussissa ihmeteltiin taas maisemia ja paikallista liikennekulttuuria, ja pientä ihmetystä herätti kuolleen hevosen ruho auton takalavalla, huh.

Päästiin ekaan ostariin perille, ja meiät vietiin johonkin takahuoneeseen, jonne puotettiin tavarat. Syötiin myös lounas siellä, meillä oli maittavat kiinalaisruuat; riisiä ja kastikevaihtoehot kana-kasvis ja liha-kasvis, kera voileipien. Nam! Ruuan jälkeen viimeinen sipaisu huulipunaa naamaan, ja sitten katsastamaan keikkapaikkaa. Heitettiin lämpimiksemme muutama pertsatanhu promotaksemme mein tulevaa keikkaa et saatais yleisö paikalle, kun saatiin kuulla, et meil on vielä kulkue ennen keikkaa. Kiersimme siis koko suunnattoman suuren 15 hengen Suomi-edustuksen voimin ostoskeskuksen käytäviä, aina rullaportaita alas seuraavaan ja seuraavaan, kunnes pohjakerroksesta aloitettiin matka ylöspäin. Pääsee kyllä mielenkiintoisimmat kulkueet -sarjaan :) Laulettiin ja soitettiin ja saavuttiin takaisin keikkapaikalle, jossa aika suorin vartaloin aloitettiin keikka. Vetäistiin karjalainen pläjäys ja Siirtolaiset, mahtavalla meiningillä meni, joskin mein bändi joutu tyytymään manuaalimikitykseen, kun yksi festarin työntekijöistä yritti vähän osoitella soittimia mikrofoonilla kunnon äänentoiston puuttuessa. Sykkeet kyllä nousi aika yllättävän kovin, varsinkin laulaminen teki tosi tiukkaa.

Ekan keikan jälkeiset härötunnelmat
Keikan jälkeen palattiin takahuoneeseen, jossa tutustuttiin uusiin oppaisiin: Margien ja Stefanien lisäksi meiän kanssa tulis olemaan sisarukset David ja Marianna. Niiltä saatiin kuulla, et meillä olis mahollisuus mennä vielä toiselle keikalle toiseen kauppakeskukseen, ja myöhän lähettiin! Samalla setillä päätettiin mennä. Tää toinen keskus olikin edellistä isompi. Vihdoin löytyi tilaisuus juhlistaa päivänsankaria Emmiä, ja yllätimme Emmin kakun ja mojiton muodossa, onnea ja skål!


Iloinen synttärisankari!

Mojitojen höyryissä olikin hyvä lähteä sit keikalle! Taas kaikki sujui hyvin, ja yleisöä oli useissa kerroksissa ja tunnelmassa hyvin mukana, kyllä kelpasi. Hyvä mieli jäi kaikille festarin ekoista keikoista!

Livemusiikin huumassa on kiva tanssia

Siirtolaiset, tytöt nalkissa

Onnistuneiden keikkojen jälkeen saavuimme takaisin hostellille. Iltapalaksi söimme liha- ja kanatacoja kera salaatin ja papujen, hyvää oli! Oltiin jo siinä vaiheessa enemmän kuin valmiita unille, mutta vielä tartuttiin mein ahtausongelmaan. Päivän aikana mein toiveesta yksi tyttöjen huoneen kerrossängyistä oli kannettu kahden hengen huoneeseen, mutta tilalle oli tuotu yksi sänky lisää, vaikkei ollut tarkoitus. Eli eipä sitä tilaa oikeen lisää tullut. Todettiin, että ratkaistaan asia itse, ja saatuamme oppaitten siunauksen, kannettiin sänky itse vessojen viereen käytävälle, a vot! Sit suihkuun sukkelaan ja nukkumaan. Mukava päivä oli, joo!

runoilivat Suvi ja Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti