sunnuntai 10. lokakuuta 2010

10.10.2010, viimeinen ilta Koreassa

Joo alkaa reissu olee pulkassa. Tässä vielä kamojen pakkausta ja viimeisiä säätöjä ennen kotiinlähtöä. Vielä pikku kertaus kuluneen päivän tapahtumista:

Heräsimme tänään tuttuun tapaan kasin pintaan ja aamiaisen kautta klo 9.30 buddha-temppeliä ihmettelemään. Oli kyllä hienoa nähdä temppelialue, joita yleensä näkee vain postikorteissa tai elokuvissa (kamera ei pelaa joten ei vielä kuvia kyseisestä paikasta). Alueella oli päätemppeli, ruokala, päiväkoti, toimistotiloja seka muita pienempiä rukoustemppeleitä. Pääpaino käynnillä oli Aasian suurin puinen Buddha, joka kuitenkin näytti kovin kiviseltä... tiedä häntä sitten... Kuitenkin temppelialueella vallitsi harmoninen ja rauhallinen fiilis, joka kyllä välittyi sieluun ja ruumiiseen. Oli todella "puhdistavaa" vain istua valleilla ja katsella maisemaa ja kuunnella jumalanpalveluksen ääniä. Alue sijaitsi vuorten alarinteilla ja maisemat olivat upeat.

Noh, temppelin jälkeen menimme matkamuistomyymälään, joka oli kuin tehty huijaamaan hinnoillaan tyhmiä länkkäreitä. Tavara oli oikein ihanaa ja söpöä, ja niin olivat hinnatkin... Kauppa teki taas hyvät tilit Kirjavien käynnillä.

Sitten oli vuorossa ruokailu paikallisessa korealaisessa ravintolassa. Menu oli taas tuttua "sekoita oma ruokasi tarjolla olevista aineksista" ja tarjolla oli tällä kertaa myös lihaa. Vatsa täynnä oli taas mukava ottaa suunta kohti Cheonanin keskustaa.

Pyörähdimme ensin paikallisten suosimalla kauppakäytävä-torilla, josta ostimme loput tuliaiset (pää-asiassa syömäpuikkoja). Oli oikein piristävää käydä paikallisten alueella, missä näki, kuinka paikalliset hommaavat eväänsä ja tarvikkeensa. Pitihän sitä ostaa kilo kuivattuja chileja noin niinkuin muodon vuoksi... Kertyihän siitä kiva keko jaettavaksi ja syötäväksi.

Sitten vuorossa kahvittelu ja raivoisaa shoppailua keskustassa loppuwoneilla. Tytöt saivat kai, mitä halusivat ja jätkät vain pyörivät. Tosin Pietu teki hyvän kodin useille uusille vaatteille ja Jussi päätti reippaana poikana käydä leikkuuttamassa tukkansa paikallisessa mega-kampaamossa. Oli kyllä halpaa käydä parturissa, euroina noin 7 rahaa ja kunnon walk-in meiningillä.

Hotelliin palattuamme kansallispukua niskaan ja seuraamaan päätöskonserttiseremoniaa. Emme olleet itse päässeet finaaleihin asti tanssimaan, mutta Kirjavia se ei ressannut, sillä hyvää festariahan tänne lahdettiin heittämään. Seremonia olikin ihan mielenkiintoinen tapaus kaikkine keikkoineen ja muine oheistuotteineen. Korealaiset tanssiryhmät olivat kyllä aivan uskomattomia ja show-meininki oli kyllä mieletöntä. Tykättiin.

Päätösjuhlassa julkistettiin tanssikilpailun voittajaryhmät. Korealaisessa sarjassa voitto meni odotetusti Koreaan. Kansainvalisessä sarjassa tuomaristo nosti bulgarialaisen Sofia 6-ryhmän voittajaksi. Täällä Koreassa ei ole ilmeisesti tapana säästellä ilotulituksissa. Tapahtuman aikana on ollut useita upeita pommituksia ja tänään oli toisiksi loistavin. Pommituksia pääsee katsomaan todella läheltä, sillä turvaetäisyydet ovat lähinnä muodolliset.

Tapahtuman viimeisen illan kuvioihin kuuluu tavaroiden pakkailuiden lisäksi lahjojen jakaminen toisille ryhmille ja haluamilleen henkilöille. Kiersimme hymyilemässä moneen kameraan ja antamassa useat muistoesineet. Monet pikkutytöt tulivat kovin iloisiksi poikien suostuessa (tietenkin) yhteiskuvaan.

Kävimme pienellä joukolla vielä bulgaarialaisen ryhmän voittobileissä, jonne suuntaammekin tästä jatkoille!!! Eli sinne siis ja samoilla silmillä rinkka selkään ja kohti koti-Suomea.

Lassi ja Jussi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti