lauantai 15. syyskuuta 2012

Torstai

"Hello my friend, where are you from? –ääähh- -Just for you my friend!"

Päivä aloitettiin Halikarnasin disko nytkeestä josta siirryttiin unosten kautta aamikselle, jälleen hieman väsytti. Aamu vierähti häsätessä järjestelyiden parissa ja tehdessä lähtöä Bodrumin keskustaan. Suunnitelmissa oli tutustua ensin Bodrumin vanhaan linnaan ja jatkaa basaarille hankintojen pariin, mutta opasta ei yllättäen näkynyt ja suunnitelmat sai heittää arkistoon. Siirryimme suoraan tshoppailun pariin joka hoitui innnolla ja paneutuneisuudella. 

Linnaan päästiin tutustumaan aikataulun painaessa jo valmiiksi niskaan, niinpä juoksimme mystisen upean keskiaikaisen linnan ympäri. Aloitimme kierroksen historian oppitunnilla ja Marjan uskollisimmaksi kuulijakunnaksi valikoitui historiaryhmä: Sanni, Oskari, Nappis, Ville ja muut kiertokoululaiset. Linna oli kokonaisuudessaan upean vaikuttava, siellä olisi saanut kulutettua koko päivän, läpijuoksun silti tarjotessa elämyksensä. 

Lyhyet historiafaktat Bodrumin linnasta:
- Linnan rakensivat Pyhän Johanneksen ritarit (ristiretkeläiset) yli sadan vuoden aikana, 1400-luvun alusta lähtien. Se oli vahvin linna alueella ja ainut pysyvä ristiretkeläislinna.
- Linna oli valmis vuonna 1522
- Linna vallattiin 1523, ja turkkilaiset valloittajat muuttivat kappelin moskeijaksi.
- Ottomaani imperiumin aikana linna menetti puolustuksellisen merkityksensä.
- Ensimmäisessä maailmansodassa linna toimi vankilana, turkiksi "bodrum", josta kaupunki on saanut nykyisen nimensä. Tuolloin linnaa myös pommitettiin ja nykyinen minareetti on myöhemmin rakennettu jäljennös.

Linnakierroksen jälkeen palasimme hotellille väsyneinä ja hieman ärtyneinä, sillä meille ei ollutkaan tarjolla hampurilaisia, jotka olimme vartavasten tilanneet nälkäisille tanhupettereille. Ruoka on ryhmämme onnellisuudelle hyvin tärkeä, joten hetket olivat kriittisiä. Lopulta saimme kuulla ruuan tulevan "in 5 minutes" paikallista aikaa, joka vapaasti käännyttynä Suomen aikaan on noin 55 minuuttia. Tukat oli onneksi jo odotellessa letitetty ja nopean meikkauksen ja puvunvaihdon jälkeen taas mentiin. Vuorossa oli reissun toinen kulkue.

Kulkue ei ollut kovin pitkä, mutta ehdimme laulaa paljon. Kuljimme läpi rannan shoppailukatujen kohti meren rantaan pystytettyä lavaa, jolla illan gaala show tapahtui. Molempien ryhmien keikat olivat huikeita ja yleisö oli myyty. Viimeiset yhteistanssit, Kalenakatrilli ja avokatrilli, tosin nousivat uudelle tasolle, kun lava alkoi uhkaavasti huojua ja tuntui melkoisen huteralta... näppärät korjausmiehet kiristelivät lavan alla ruuveja tanssien aikana, ja meitä jo hieman hirvitti. Tanssi kuitenkin näytti tästä huolimatta hyvältä.

Gaala venyi 3,5 tuntisesti eräiden ryhmien ylittäessä jälleen annetut aikarajat niin että paukkui. Pitkän päivän päätteeksi meinasi esityksiä seuraillessa silmät ummahtaa. Yöllä tulimme sitten kotihotellille laulamaan muiden ryhmien kanssa summaten kuluneen päivän ja pian koittavan huomisen.   

Festarit valitettavasti saivat onnellisesti virallisen päätöksen, meidän jäädessä kaipaamaan muiden ryhmien seuraa ja yhteiseloa.


T: Krypto Rassi ja Mysteeri Marja 


KIMURANTIN NÄKÖKULMA


Tänään siis ohjelmassa oli Bodrumin linnaan tutustumista. Paikallisen tavan mukaan heti Bodrumin keskustaan päästyämme suunnitelmat muuttuivat. Luvassa olikin ensin shoppailua basaarissa, jee! Ja sitten linnaan tutustumista. Lopulta linna nähtiin tavanomaisella suomalaisella kiireellä. Mieleenpainuvimpana muistona linnasta jäi suuri määrä portaita, joissa oli pelottavan matalat kaiteet, hienot maalaukset linnan seinillä ja pimeä vankityrmä. Marjan historiaryhmä, joka koostui Nappiksesta, Oskusta ja Sannista, jäi pahasti muiden jälkeen yrittäessään tutkia kaikki yksityiskohdat.

Illalla oli kiire pukeutua ja laittaa itsensä valmiiksi gaala night:ia varten (ylläri sillä kiire on meille tuttua). Gaala night alkoi kulkueella joka päättyi siihen että kaikki ryhmät menivät lavalle seisomaan. Säikähdimme, kun yhtäkkiä alkoi upea ilotulitus show. Esitimme purosen joka meni upeasti lukuun ottamatta kokoaikaista pelkoa lavan hajoamisesta. Koko esityksemme ajan lava heilui edestakaisin joka hankaloitti ja samalla hauskuutti tanssimista.

Päivä oli mielestämme kaikin puolin onnistunut.

Olga ja Ansku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti