tiistai 13. joulukuuta 2011

Matkustuspaiva 1/2

Terveiset Filippiineilta, Manilasta ja kuuman kosteasta ilmastosta! Paivitamme matkablogiamme vasta nyt hektisen festivaalialun ja internet-yhteyksien puuttumisen takia. Meil' on taal kaik' hyvin, alkaa siel meist' huolta kantako, vaik uutisis valil vaha pahalta nayttaakin. Yritamme paivittaa matkamme tapahtumat tahan paivaan saakka yhdella rykayksella, kun se internet meilta nyt loytyy (huh).

----------------

Matkamme alkoi tiistai-iltana Lappeenrannan matkakeskukselta. Sita ennen olimme maanantai-iltana kokoontuneet Merjalle tapaamaan kahta Lappeenrannassa asuvaa filippiinilaista, jotka kertoivat meille maan tavoista, kulttuurista ja ilmastosta. Tapaaminen nosti matkakuumetta huomattavasti, silla saimme vastauksia meita askarruttaneisiin kysymyksiin, ja kuulimme Boracayn saaren ihanuudesta.

Ensimmainen pysahdys tapahtui Kouvolassa, silla jouduttiin taydentamaan laakevarastoja. Muuten matka sujui kommelluksitta ja Jussikin liittyi seuraan Helsinki-Vantaan lentokentalla saavuttuaan Kuopiosta. Vihdoin oli koko porukka kasassa ja perinteisen laukkujen myllaamisen jalkeen tsekkasimme itsemme sisaan koneeseen.

Lentomatka vierahti nopeasti nukkuessa, eika Sonjakaan valvonut elokuvia katsellessa. Lahestyessamme Hong Kongia meille paljastui ikava yllatys: olimme lentaneet silmukkaa Kiinan ilmatilassa jonkinlaisen uhan takia (?) ja lentomme myohastyisi noin 40 minuuttia. Lassilla ja Petruksella ei ollut edes lippuja jatkolennolle tietokonehairion takia, joten he joutuivat Hong Kongissa selvittamaan itselleen lippuja samalla, kun muu ryhma porhalsi taytta hakaa lahtoportille.

Pietu ja Lassi olivat yha kateissa, kun muu ryhma seurasi hammentyneena ikkunan lapi uljaan koneemme nousua kohti Filippiineja (ilman meita). Seuraavat tunnit olivatkin odottelun, jonottelun ja hasaamisen tayteisia, kun selvitimme itsellemme lippuja seuraavalle Manilan lennolle. Meidat laitettiin jonoon kahdelle eri lennolle, ja odotusaikana saimme nauttia herkullisesta kiinalaisesta ateriasta ja ruohonmakuisesta tiskivedesta (kiinalainen tee). Tassa vaiheessa matka tuntui jo luvattoman pitkalta, mutta emmepa viela tienneet asian oikeaa laitaa.

Saimme paikat klo 22 lennolle ja kone laskeutui Filippiineilla Ninoy Aquinon lentokentalle puolen yon aikaan. Tahanastinen matkustusaika noin 24 h.

Filippiinien matkablogin teille avasi Sonja ja Suvi!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti