keskiviikko 3. elokuuta 2016

Torstai 28.7Heräsimme torstaiaamuun haikeissa tunnelmissa, sillä Sonja K. ja Suvi lähtivät aamulla kotimatkalle ehtiäkseen vielä häihin kotoSuomeen. Koko sakki nousikin tavallista aikaisemmin ehtiäkseen hyvästelemään lähtijät. Hyvästien jälkeen olikin taas jo rutiiniksi tulleiden aamutreenien vuoro, jonka jälkeen kiiruhdimme bussiin, joka suuntasi tänään kohti Franklinia. Franklinin pikkukaupunkiin saavuttuamme oli vuorossa paikallisen Rotary-järjestön tarjoama lounas, joka tarjottiin takakonttigrilleistä hot dogien muodossa. Söimme lounaan piknik-hengessä ulkona, jonka jälkeen pääsimme katselemaa tuota pikkuista kylää.
Koko sakki jonottamassa hodareita 
Franklinissä oli kokonaista kolme eri museota (jalokivi, historiallinen sekä skottiruutu museot), joihin pääsimme tutustumaan. Meidän joukon suosituin vierailukohde taisi olla vanhaan vankilaan rakennettu jalokivimuseo. Pienen museo- ja shoppailukierroksen jälkeen olikin vuorossa pukujen vaihto ja kulkueeseen valmistautuminen. Pukujen vaihto tapahtui tänään jo melko rutiinisti nurmikolla, kaupungin talon nurkalla. Sitten olikin jo vuorossa kulkue, joka oli ehkä noin 300 metrin mittainen ja siten varmasti reissun lyhyin. Käytännössä kuljimme pääkatua ja kiersimme kaupungin talon päätyen samaan paikkaan, jossa muutamaa tuntia aiemmin olimme nauttineet hodarit lounaaksi. Kulkueen lopussa kaikki ryhmät vielä keikkasivat pienen setin. Meillä oli tänään vuorossa Saimaanrannan valssi.

Dominikaanisen tasavallan värikäs bändi, taustallaan hodarigrilli
Keikan jälkeen hyppäsimme taas bussiin, kuljettajamme Teuvo painoi kaasua ja siirryimme illan keikkapaikalle. Ja olipahan aika hieno paikka! Smoky Mountains Center, jossa meitä odotti iso teatterilava ja yleisö sai nauttia Siirtolaiset-setistä. Ennen keikkaa suunnittelimme vielä omaa, tulevaa late nighteriamme ja kaiken suunnittelun lomassa Lassi ehti ottaa vielä noin tunnin unetkin pöydän alla.
Stagella riitti kokoa! 
Onnistuneen keikan jälkeen suuntasimme Folkmoot Centeriin ja Perun isännöimiin iltamiin jotka osuivat sopivasti Perun itsenäisyyspäiväksi. Alkuun iltamissa piteli hieman hiljaista, mutta sitten Suomi-tytöt liittyivät kisailuun, ja siitähän meno sitten lähtikin käyntiin! Ja kyllä sitä myös Japanin tyttöjä vietiin, kun Lassi ja Jussi pyörittivät heitä tanssikisassa! Japanilaisen ryhmän tytöt olivat kulttuurinsa mukaisesti huomattavan ujoja, siksi tanssipareilla kestikin hetki tutustua toisiinsa ja löytää yhteinen svengi perulaisiin lattari-rytmeihin. Suomi niitti myös mainetta iltamissa, kun arvoisa pj:mme Sonja voitti yhden kisoista ja ansaitsi näin itselleen upean perulaispipon palkinnoksi. Pian olikin aika sanoa Buenas Noches ja painua pehkuihin.

“Viva El Perú Carajo!” Sonja ja voittopipo.

Torstain teille tekstiksi taikoi Salla ja Lassi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti