perjantai 5. elokuuta 2016

31.7 Viimeinen kokonainen päivä festivaaleilla

Heräsimme haikeisiin tunnelmiin kahdeksan jälkeen ja valmistauduimme ryhmien yhteiselle aamupalalle. Syödessämme kuulimme, että amerikkalaiseen tapaan aikataulu oli jälleen muuttunut ja yhteinen ohjelma ei alkanutkaan vielä. Käytimme kuitenkin ylimääräisen ajan hyödyksi ja aloitimme kukin setvimään räjähtäneitä laukkujamme matkustuskuntoon.


Pienen alkusäädön jälkeen siirryimme isona smurffilaumana takaisin ruokalaan, jossa valmistauduimme lahjojen jakotilaisuuteen. Tilaisuuden alussa festivaalin järjestäjät ja tärkeimmät tukihenkilöt pitivät lyhyitä puheita ja moni herkistyikin tajutessaan yhteisen festivaaliaikamme olevan lopuillaan. Jokaisen ryhmän edustuspari kävi vastaanottamassa kunniakirjan ja kiittämässä festivaaliväkeä. Saimmekin jokainen hienon Waynesville kassin, juomapullon ja pinssin! Jihuu!
Kaiken tämän jälkeen suuntasimme koko konkkaronkka Folkmoot Centerin portaille ottamaan yhteiskuvan, jonka saamme kehystettynä muistoksi Suomeen!


Päivän agendana oli mennä tubaamaan eli lillumaan koskeen renkailla. Siitä innoissamme ryntäsimme luokkaan vaihtamaan uimavarusteet päälle ja pian olimmekin jo valmiina lähtöön! Kuitenkin jälleen aikataulu petti ja jouduimme meistä riippumattomista syistä odottamaan hieman pidemmän tovin lähtöä. Pääsimme vihdoin ja viimein lähtemään ja söimme matkan aikana lounaamme (pitsaa, nam!) Perillä Teuvo jätti meidät parkkipaikalle uima-asuissamme odottamaan ja lähti hakemaan itse renkaita. Renkaiden haun piti kestää vain hetken, mutta se hetki muuttui pian lähes tunniksi ja aloimmekin jo kärsimättöminä vilkuilla kelloa. Pian kuitenkin tuttu Activity bussi ilmestyi näkökenttäämme ja pojat pääsivät purkamaan lastia. Oli siinä kyllä huima näky, kun bussimme oli täynnä keltaisia uimarenkaita. Meillä kaikilla oli hauskaa lilluessa, vaikka renkaat jäivätkin melkein joka kiveen kiinni ja irti pääseminen vaati välillä hieman väkivaltaisempia otteita. Valittetavasti kuitenkin itse ylipapittaren Merjan ilo loppui lyhyeen, kun hänen renkaansa meni jo ensimmäisen sillan kohdalla rikki :(

Selviydyttyämme takaisin koululle kuulimme, että meillä oli vain alle tunti aikaa syödä, meikata, laittaa hiukset ja pukea puku päälle. Olimme ajoissa valmiina ja suuntasimme kohti Lake Junaluskaa, jossa meillä oli festivaalin viimeinen keikka. Keikka meni hyvin ja lopuksi teimme kaikkien ryhmien kanssa kynttiläkulkueen, joka oli kyllä hieno näky! Tapahtuman jälkeen otimme ryhmäkuvia ja pääsimme lähtemään ensimmäisten joukossa koululle.
Illalla oli vuorossa Dominikaanisen Tasavallan late nighter, joka jäi meiltä aika pahasti väliin, sillä aikaisen kotiinlähdön takia meidän piti jakaa muille ryhmille lahjat. Lahjojen jako jatkuikin pitkälle yöhön ja suomalainen laulu raikui käytävillä vielä yön pikkutunteina.

                                Päivän teille selosti Julia ja Ansku


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti