torstai 4. elokuuta 2016

Perjantai ja Suomi Late Niter!!

Perjantai 29.7.2016

Ja sitten olisi kauan ja hartaasti odotettu SHOPPAILUPÄIVÄÄÄÄ!!! Ainankin tyttöjen mielestä. No tietenkin myös poikien. Ennen sitä upeaa tapahtumaa oli ohjelmassa seuraavaa:
Perjantaina oli Suomen vuoro järjestää Late Niter-illanvietto. Tämä tarkoitti sitä, että herätys oli jo seitsemän aikaan aamulla, jotta ehdimme rakentamaan kaikkea mitä olimme suunnitelleet. Eipä siinä nyt toki hirveästi rakentamaan ehtinyt, mutta meillä oli selvät sävelet mitä teemme kun tulemme takaisin majoitukseen. Ohjelmahan oli niinkin omalaatuinen kuin suomalaiset pikkujoulut. Oli suunniteltu alkulaulua, joulupuuroa, leikkejä, tanssia ja saattaapa itse joulupukkikin tulla paikalle. Mutta siitä kohta lisää.
Aamuhässäkkää
Kuljettajamme Paul, eli suomalaisittan Teuvo, oli jostain syystä puoli tuntia myöhässä, ja shoppailuvimman sumentamat KimuranttiKirjavat alkoivat jo kihisemään koulun ulkorappusilla Teukkaa odotellessa. Teukka tuli kuin tulikin, ja otimme keulan kohti Ashvillea ja Outlet-ostoskylää. Päästiin sitten kuin päästiinkin kaupoille ja sitä sähinän määrää kun porukka syöksyi ulos bussista kauppoja kohti. Reipas kolme tuntia myöhemmin oli kassia ja pussia sen verran tarttunut matkaan että hyvä kun bussiin mahduttiin.
Kaupoilla käyty
Päivä kului Ashvillessa. Ohjelmassa oli kauppahommien jälkeen kulkue ja keikka paikallisessa teatterissa. Niin ja oli pieni kahden minuutin rykäisy myös kulkueen päätteeksi torin lavalla. Jalkapatikassa siirryttiin keikkapaikalle. Teatterilla oli aika erikoinen tekniikkahenkilökunta, jonka mukaan (ja tämä on nyt kirjoittajan oman ymmärryksen perusteella kirjoitettu) lavalla ei saanut tehdä soundcheckeja eikä muita keikkaan valmistavia toimia. Guidomme Tara kuitenkin vaihto pari Sanaa tekniikkapomon kanssa ja kuinka ollakaan pääsimme tekemään soundin. Ja sitten vain keikille!Folkmoot tarjosi meille vielä keikan jälkeen jädet viereisessä jäätelöbaarissa, ja oli muuten melkoisia hötöntötteröitä. Maistui! Erikoinen ja oiva tapa tehdä noita jädejä on, että kaikki “täytteet”, eli strösselit sun muut leivotaan jäätelöannoksen sisään. Erittäin jees! Jätskihommien jälkeen sitten kiireen vilkkaan takaisin majoitukseen rakentamaan oma Late Niter loppuun.Onnelliset tytöt
 Ja sitten siis iltahommiin. Saimme aika kivasti määräaikaan mennessä kaikki valmiiksi, ja 23.00 saimme hommat käyntiin. Aloitimme juhlat, jouluteeman mukaisesti, laulamalla “maa on niin kaunis”. Sähkövalot sammuksissa ruokasalissa ja vain kynttilät paloivat. Mahtoi siinä olla muilla mailla ihmettelemistä…
Illan aikana tarjoilimme riisipuurot (normaaleista riiseistä mutta oikein hyvää puuroa siitä tuli), leikitimme ponileikit, opetimme ja kisasimme tikkuristissä, teimme ranskanlettejä letityspisteessä, ja oli meillä myös suominimigeneraattori. Esimerkiksi US/Meksikon Juan Noe Villegasin nimi taipui muotoon Niilo Äyriäinen.


Vielä viimeiset säädöt ennen h-hetkeä
Letityspiste
Puuropisteellä kävi kuhina
Sonja selosti suomalaista jouluperinnettä
Yksi huipentumista oli, kun itse joulupukki saapui paikalle muorinsa kanssa. Kaikki ryhmät saivat esittää vuorotellen jonkun oman maansa joululauluista sekä ottaa yhteiskuva joulupukin ja muorin kanssa. Oli kyllä siistiä päästä seuraamaan muiden maiden jouluperinteitä sekä reaktioita joulupukkiin. Esimerkiksi Ranska vain istui piirissä pukin edessä kuin pienet lapset ja lauloivat laulunsa. Oli kyllä hauskaa. Lopuksi Pukki vielä jakoi kaikille maille lahjat ennenkuin täytyi lähteä seuraavaan paikkaan!
Pukki valmiina!

Illan kruunasi timattiakin timanttisempi soittolista, joka oli toki vain kolme biisiä pitkä, mutta niin kova! Ensin kuuminta bilemusiikkia Antti Tuiskun tahtiin, sitten aivan puun taka Lordin Hard Rock Hallelujah ja lopuksi Daruden Sandstrom. Festivaaliväki oli aivan myyty. Erityisesti Lordi kolisi ja kovaa!
Late Niter onnistui siis yli odotusten, ja iso suurtalouskattilallinen riisipuuroakin meni kaikki. Huomenna on toisiksi viimeinen päivä ennen kotiinlähtöä. yhyy. Tiedossa on markkinat Kotikylässä sekä illalla bileet Ashvillessa eräällä klubilla. Huomisiin siis!

-       Jussi ja Emmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti