torstai 21. tammikuuta 2010

Viides päivä Perussa, kuudes reissussa!

Tänään heräsimme klo 7.00 Merjan suloiseen koputukseen. Ennakoimme hieman aamupalalle menoa, sillä halusimme varmistaa ruuan riittävyyden ja nopean saatavuuden. Suunnitelmamme onnistui täydellisesti, ja saimme aterioida lähes koko aamiaisen suomalaisen rauhallisissa merkeissä.

Yhdeksän jälkeen hyppäsimme bussiin, ja pienien parkkeerausongelmien jälkeen saavuimme paikalliseen eläintarhaan. Ulkona oli todella kuuma, sillä AURINKO PAISTOI TÄYDELTÄ TERÄLTÄ, ensimmäista kertaa reissun aikana! Osa tytöistä osti itselleen hienot leveälieriset aurinkohatut, osa taas aurinkovarjon suojaamaan paahteelta.

Paikallinen zoo osoittautui vehreäksi alueeksi, jossa kasvillisuus kukoisti ja eläimet nököttivät pienissä häkeissään. Jussi innostui keskustelemaan eläinten oikeuksista nähtyään jättikondorikotkan häkin ja jatkoi paatoksellista pohdintaansa puumien kohdalla - tosin aivan oikeutetusti.

Näimme vihdoinkin laamoja ja alpakoita, joita tänne tultiinkin katselemaan. Sonja katseli alpakoita keritsemisprosessi mielessään, Marja sen sijaan pohti erilaisien kasvien siementen kuljetusmahdollisuutta Suomeen hortonomin ura mielessään. Eläintarhassa oli myos muutama museo, joista yhdessä oli nähtävillä inkahauta. Lisäksi tarhan alueella oli useita kivikasoja (inkaraunioita). Iloksemme pääsimme myös vierailemaan Machu Picchulla, vaikka tällä kertaa sinne mentiinkin veneellä. ;)

Kaikenkaikkiaan vierailu oli mukava, mutta jos olisimme saaneet kiertää tarhan omalla napakalla Kirjava-tahdillamme olisimme myos nähneet ne pari aluetta, jotka muiden ryhmien hidastelun takia jäivät näkemättä.

Saavuttuamme hotellille nautimme pikaisen lounaan, jonka jälkeen alkoi mieletön suihkinta meikkien ja pukujen kanssa. Lounaan loputtua Merja keskusteli myös Perun Suomen suurlähettilään, Pekka Orpanan kanssa. Työkiireiden takia han ei ehdi näkemään esiintymisiämme, mutta lähetti lämpimät terveiset koko ryhmälle ja toivoi meidän viihtyvän Perussa. Olipa hienoa saada puhelu näin korkealta taholta!

Kaksi tv-kanavaa tulivat tekemään juttua festivaalin ryhmistä, minkä takia esiinnyimme pariin otteeseen 30 sekunnin ajan. Osaa meistä myös haasteltiin, ja Petrus pääsi opettamaan haastattelijattarelle kantapolkkaa. Tunnelma alakerran lehdistötilassa oli hikinen ja hyvin etelä-amerikkalainen.

Haastattelujen jälkeen siirryimme hetkeksi Magic Fountainseille, eli puistoon, joka oli täynnä suihkulähteitä. Seurasimme pitkään suihkulähdenäytöstä, johon oli yhdistetty musiikkia, värivaloja, valokuvia ja lasereita. Hienolta näytti! Kuljimme myös vesitunnelin läpi ja katselimme lasten leikkejä vesisuihkujen keskellä.

Tänään on ollut pitkä päivä ja olemme piakkoin käymässä nukkumaan. Huomenna alkaa itse festivaali, eli todellinen koitos on vasta edessä. Muut ryhmätkin ovat jo saapuneet, ja hotelli on muuttunut rauhan tyyssijasta kielten ja kulttuurien sekamelskaksi. Pidetään lippu korkealla, onhan meillä isoin lippu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti