sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Ensimmäinen päivä Perussa!

Matkamme alkoi aikaisin perjantaiaamuna klo 01.00 Lappeenrannan matkakeskukselta. Bussissa nuokutun matkan jälkeen saavuimme Helsinki-Vantaan lentoasemalle, josta lensimme Amsterdamiin puolen seitsemän aamulennolla. Amsterdamista matkamme jatkui KLM:n koneella kohti Limaa. Kolmentoista tunnin lentomatka sujui leppoisasti elokuvia katsellen, Pyhäjärven kansallispuvun essuja kirjoen ja espanjan kieltä opetellen.

Perille saavuimme paikallista aikaa iltakuuden maissa. Matkalaukkujen saapuminen jännitti viimeiseen saakka, mutta onneksi jokainen sai omansa! Turvatarkastukset sujuivat maahantulokortteja vilautellessa. Meitä olivat odottamassa ystävällinen oppaamme Silvia ja tapahtuman johtaja Gustavo Mendoza. Hyppäsimme bussiin ja saimme heti tutustua paikalliseen liikennekulttuuriin, jota ei voi sanoin kuvailla... Matkalaukkumme sen sijaan kulkivat kuorma-auton lavalla.

Hotellille saavuimme illalla puoli yhdeksän aikaan (Suomen aikaa klo 03.30) ja yllätykseksemme meitä oli poliisisaattue odottamassa hotellin pihalla. Illallisen jälkeen kävimme nukkumaan noin 42 tunnin valvomisen jälkeen!

Maittavan aamupalan jälkeen lähdimme tutustumaan Liman historialliseen keskustaan. Ensimmäinen etappimme oli Plaza de San Martin, jonka ymparilta loytyi mm. 1920-luvulla rakennettu luksushotelli Bolivar ja teatteri Colon. Sieltä siirryimme Liman Main Squarelle, jossa saimme esimakua tulevasta festivaalista. Muutaman näyttelyn jälkeen pääsimme tutustumaan San Franciscon katedraaliin ja sen alla sijaitseviin katakombeihin. Luiden määrä kirkon alla oli vaikuttava! Harmiksemme siellä ei saanut valokuvata, sillä kierros oli upea.

Illalla lähdimme oppaiden kanssa käymään kaupassa. Kaduilla herätimme huomiota liiankin kanssa, emmekä ole tottuneet sellaiseen. Meitä on ohjeistettu olemaan varuillamme tietyillä alueilla, emmekä saa liikkua ulkona yksin, varsinkaan iltaisin! Jo tänään päivällä paluumatkalla hotelliin saimme kannoillemme kolme nuorta huppariheppua, jotka selvästi yrittivät seurata meitä ja selvittää missä majoitumme. Onneksi oppaamme huomasivat tilanteen, ja pienella harhautuksella saimme hemmot karistettua perästämme.

Tämäniltainen kauppareissu herätti meidät huomaamaan, miten erilaisessa kulttuurissa olemme vieraina. Itsestä ja rahoista on pidettavä koko ajan todella hyvää huolta. Hotellin ovella on ympärivuorokautinen poliisivartiointi, ja sen lisäksi mukanamme kulkee vähintään kaksi paikallista opasta, joten meista huolehditaan hyvin.

Näin on ensimmäinen päivä Limassa pulkassa! Nyt hyvin mielin nukkumaan, ja huomenaamuna starttaamme kahdeksalta kohti Asia Beachia! Tänään ilma on ollut lämmin (+25C), mutta pilvinen, kostea ja hiostava. Toivotaan huomiselle aurinkoista säätä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti